برگه‌ها

مارس 2011
ش ی د س چ پ ج
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
 
No Image
خوش آمديد!
شعری از جمانه حداد/ سودابه مهیجی پيوند ثابت

جمانه حداد ، شاعر و روزنامه نگار لبنانی ( ۱۹۷۰ بیروت) ،رییس تحریریه ی مجلّه ی”جسد” است. او چندی پیش جایزه ی “ردودلفو جنتیلیِ”  ایتالیایی را از آن خود کرد . جایزه ی رودولفو جنتیلی را خود وی که نقّاش است، تأسیس کرده و هر سال به بهترین شاعر زن جهان که از حقوق زنان دفاع می‌کند، اهدا می‌شود. 
جمانه حداد پیش از این جایزه ی مطبوعات عرب در دبی در سال ۲۰۰۶، جایزه ی ” شمال جنوب برای شعر” از ایتالیا و جایزه ی ” بلو متروپلیس برای ادبیّات عربی” در سال ۲۰۱۰ از کانادا را برده بود. وی همچنین به عنوان یکی از ۳۹ شاعر و نویسنده ی زیر ۳۹ سال جهان عرب از سوی مرکز فرهنگی بیروت انتخاب شده است. از اثار شعری او می توان: وقتی برای خواب ، دعوت به شام پنهانی ، و عادت های بد را نام برد.

نظرات[۰] | دسته: ترجمه | نويسنده: admin | ادامه مطلب...

 
خوان نوروزی پيوند ثابت

 

مجموعه مستند«خوان نوروزی» به کارگردانی سیزده مستندساز از برنامه های نوروزی شبکه دو سیماست که در گروه مستند این شبکه به تهیّه کنندگی مرتضی ندایی ساخته شده است و در نوروز ۱۳۹۰ هر روز ساعت ۳۰ : ۸ صبح از شبکه دو سیما پخش خواهد شد .

در آیین های باستانی ایران برای هر جشن “خوانی” گسترده می شد که دارای انواع خوراکی ها بود. خوان نوروزی “هفت سین” نام داشت و می بایست از بقیّه خوان ها رنگین تر باشد . هر یک از اجزای آن نیز به نیّت خاصی بر سفره نوروزی جای می گیرند و در این رخداد ملّی، کثرت ملّتی به وحدتی زیبا برای نو زایی طبیعت می رسد.

محمود یارمحمّدلو در سنندج ، تبریز و سمنان مستند “سمنو “را کارگردانی کرده است ، هادی آفریده در سمنان و تهران مستند “سنجد  ، درخت فراموش شده”، کامران حیدری در شیراز و در بین قشقایی ها مستند” سبزه “، محمّدرضا فرزاد در رشت و انزلی مستند “مرغانه” ، محمّدعلی هاشم زهی در چابهار مستند “بهارگاه” ، حسن نقّاشی در یزد  مستند ” شیرین روز”،

نظرات[۰] | دسته: خبر | نويسنده: admin | ادامه مطلب...

 
شعری از مارینا تسوه تایوا / شاپور احمدی پيوند ثابت

 

                                                  

گاهشماری

۱۸۹۲
در مسکو به دنیا آمد. پدرش استاد تاریخ هنر در دانشگاه مسکو بود. مادرش کُنیتی آلمانی-لهستانی داشت و پیانو را نیز با چیره‌دستی می‌نواخت.

۵-۱۹۰۳
تحصیل در مدارس شبانه‌روزی سوئیس و آلمان، جایی که مادرش از بابت بیماریهای ریوی خود تحت درمان بود، و سرانجام در ۱۹۰۶ سبب مرگ وی شد.

۱۹۰۹
به پاریس می‌رود و در کلاسهای سوربن آزادانه حاضر می‌شود.

۱۹۱۰
نخستین کتابش آلبوم شبانه را بیرون داد، کاری شخصی با لحنی غنایی که ویژگی بیشتر کارهایش بود، و نیز دارای نظمی هجایی و ابتکار در قافیه‌پردازی و ساختار بندبند.
۱۹۱۱
دیدار با سرگئی افرون.

نظرات[۰] | دسته: ترجمه | نويسنده: admin | ادامه مطلب...

 

No Image
No Image No Image No Image
 
 
 

انتشارات شهنا

انتشارات شهنا
1
No Image No Image